De-Stiljs-logo

He JW-16, LT JUCH, NOW-17, NORDIC W-17, NO UCH, FI UCH  
LICENCIERAD ID-HUND  SE VCH,SE UCH
NECKU Cooncert in Shire ( Kuura )

Namn  Necku Cooncert in Shire (Kuura)
Född 2016-02-16
Far US MVA FI MVA Rockytop return of the King ( Strider)
Mor FI MVA Rockytop Necku this Kiss (Nikksi )
HD C/D AD UA 
Ögon kommer
BPH genomförd Skottfast

Titlar Helsingfors Junior Vinnare-16 Litauisk Junior Vinnare
  Norsk Vinnare -17 Nordisk Vinnare-17 NO UCH FI UCH 
2  Finskt CAC
2 Svenskt CAC
2 CACIB
1 Norskt CAC
2 små Norska CAC 

Uppfödare Kennel Necku
Teija Urpelainen & Jaana Reuna - Urpelainen


 


När jag upptäckte rasen var det en hane som lunkade på Hundöarna och jag blev kär ! Gick hem och googlade och insåg att detta kommer inte att bli lätt . Finns i inga uppfödare i Sverige att fråga men hittade en som importerat två från USA , haft många bra och nyttiga samtal med honom. 
Fick sedan kontakt med Sanna ,Kuuras dåvarande ägare i Finland och även Kuuras uppfödare på Kennnel Necku . Efter många mail och miljoner frågo roch en resa till Helsingfors och fick träffa ett gäng med Långöron hade jag bestämt mig En Black & Tn Coonhound skulle flytta till Sverige. Efter 1 år med kontakt så fick jag frågan om att ta över Kuura , och givetvis ville jag det , hade redan förölskat mig i denna  fina tjej . Så den 18 Maj 2017 kom Sanna med henne som då var nästan 1 år gammal  och vårt liv ändrades helt. Hon är en väldigt snäll tik som älskar allt och alla , första träffen med Fendi och Zoya gick väldigt bra och efter några min satt dom och åt godis bredvid varandra. Är ju inte helt självklart att ta in en tik till en flock sammansvettsade tikar men mina tjejer är toppen :))
Många blev helt bestörta och undrade om jag skulle börja jaga eftersom jag skaffade en jakthund men det är så att det avlas på olika linjer och dessa är INTE jaktlinjer även om det finns jakt i henne liksom som det finns i ridgebacken . Till sättet är hon mer uthållig än typ Zoya ,klarar alla sorters väder , låter som en mistlur när hon blir glad,vill ha uppmärksamhet,när hon leker,när hon vaktar men inte inonmhus . En väldigt rolig hund och vi skrattar gott åt hennes tokerier . Vi har gått lite olika kurser med henne då särskilt där hon får använda sin nos. Ska ta upp det i höst igen. Utställning är hon väldigt van vid och älskar att visa upp sig . Är man en aktiv familj/person som vill ha en aktiv hund men som kan koppla av när det behövs är detta kanske en ras för er Har fått en del förfrågningar både från familjer,uppfödare och några aktiva jägare. .Min tanke är att förhoppningsvis ta en kull på Kuura under 2019 , tror det blir Sveriges andra Black & Tan Coonhound kull någonsin ! Vi ska röntga och ögonlysa henne efter sommaren . 
Vill ni läsa om rasen så rekommenderar jag att besöka rasens hemsida i USA där finns allt man behöver veta eller ta kontakt med mig så ska jag besvara så gott jag kan. 
Och vill ni träffa Kuura går det jätte bra. Länk till American Black & Tan Coonhound Club tryck här 

Tyvärr så kommer vi inte ta en kull på Kuura då hon har en D höft . Vi är oerhört ledsna över det då vi tycker hon har sådana fina kvaliter . Men det kommer förhoppningsvis flytta in en tik efter hennes halvsyster Onni nästa år . Men alla ni som var eller är intresserade av rasen får gärna höra av er.