AYO ( GLÄDJE ) KULLEN FÖDD 23 OKTOBER 2018


Födda 23 oktober 2018
Hanar 5 ( 3 med standard  ridge, 1 halv ridge och sinus, 1 ridgelös krokavans hälften i vikt döfödd)
Tikar 3 ( 2 standard  ridge , 1 ridgelös )

Ridgerules Treasure of My Heart ( Zoya)
Född 20130624
Höjd 62
Vikt 33
Friröntgad A UA
EOAD clear
BPH skottfast
utställd med excellent
godkänt anlagsprov
första pris i viltspår öppenklass 2 st
 

Kadamo Rob Roy ( Dexter)
Född 20120226
Höjd 69
Vikt 45
Friröntgad B UA
EOAD clear
BPH skottfast
Titlar SEUCH EECH DKUCH FINUCHSEJW-12
godkänt anlagsprov
första pris i viltspår öppenklass

Zoya och Dexter vilken dröm kombo ! Denna kull kommer att betyda väldigt mycket för mig.Då Dexter är barn efter Multi Champion Hamnuddens Fischer `Moa ` syster till vår Sevch Hamnuddens Fendi och dom är efter vår högt älskade Seuch Sevch Hamnuddens De Stijls af Argos ´Vegas´ alltså barnbarn till Vegas .Han är en sådan hund  man bara får en gång i livet. Och att få in lite av honom betyder oerhört mycket .

Inavelsgraden är 1,6 genom Multichampion Dea Decoras Argos och han är en av mina absoluta favoriter och anledningen till att vi blev med ridgeback för ca 15 år sedan ! Snyggare hane får man leta efter dessa dagar . 
Stamtavlan rymmer en mängd härliga hundar som tex  Dexters mormor Multichampon Rex Ventors Isola som var en underbar tik som vi har ett speciellt band till ! En annan stor favorit är Zoyas morfar Champion Rijstone Aussie Rules ´Navy´ en fantastisk vacker hane med huvud som var något extra som även hans dotter Zoyas mamma Eyes Catcher Out of Africa ´ Lolita´ har fått . 
Ett galleri med bilder på alla släktingar kommer .

Zoya är en mycket bestämd,envis liten tjej med stor arbetslust. Väldigt lättlärd med rätt träning . Utställning tycker hon är väldigt onödigt men vi fick tre excellent för tre olika domare med fin kritik . Väldigt social med folk vi bjuder in och har alltid ett par pussar att dela ut . Hon har lagom med vakt i sig utan  överdrifter , mer när vi är i stugan ! 
Leker fint med både tikar och hanar utan problem och har ett tydligt hundspråk . 
Vart frisk hela sitt liv ,vilket är ett måste för oss . Vi har tränat både tävlingslydnad, Nosework,rallylydnad 
viltspår mm och hon ger sig in i allt med stor glädje .

Lite om Dexter skrivet av hans familj 
Kadamo Rob Roy är född den 26/2 2012 . Dexter komer från Kennel Kadamo och deras D- kull. Dexter är en glad 
och cool kille med ett lugnt och stabilt humör.
Vi hade aldrig kört utställning förut men med hjälp från vår uppfödare så lärde vi oss hur vi skulle göra och Dexters  ( och vår) första utställning var på SRRS utställningen BISS-12 i Gysinge och Dexter blev bästa valp , BEST IN SHOW VALP 2012 ! Både vi och Dexter tyckte det var kul med utställning så det har fortsatt .
Vart efter Dexter blev äldre har vi provat rallylydnad, Nosework och viltspår . Till vardags busar och leker han med sin systerson Argos 

Läs mer om Dexter på hans hemsida HÄR

Av denna kombination förväntar vi oss mycket trevliga och härliga valpar med  en portion arbetslust och kommer passa utmärkt till all form av aktivering för den aktiva familjen. 

Vi är så glada att vi får använda Dexter <3 Stort tack Tomas och Jonny Dexters ägare o uppfödare Karin Kennel Kadamo och
Zoyas uppfödare Maria Kennel Ridgerules som alltid finns för tips och goda råd